Skip to main content

Een lamellendak installeren, maar hoe gaat u om met veranderend weer? Hoe vaak verandert het weer gedurende de dag? Soms schijnt de zon, en soms niet. Soms begint het ineens te regenen. Dan volgt er een drogere periode... Als terrasoverkapping is het lamellendak onder al deze omstandigheden de ideale oplossing. Het lamellendak is erg praktisch en kan de hoeveelheid licht van de zon op het terras ook effectief gaan regelen. 

Vraag hier een afspraak aan voor uitleg of vrijblijvende offerte voor een lamellendak

Gefilterd licht van de zon en meer frisse lucht met een lamellendak 

Een groot voordeel van een lamellendak is dat u niet alleen onder dit soort daken droog blijft, het lamellendak kan ook het licht tijdens de dag filteren en voor frisse lucht zorgen. Plaats hem daarom bij regen in gesloten toestand om het droog te houden, maar het lamellendak kan ook dienen als zonwering en ventilatie. Zeker in het veranderende klimaat zorgt het lamellendak ervoor dat u snel kunt reageren op het veranderende weer en dat het ook nooit te warm of te koud wordt. 

Met lamellen overkappingen kiest u voor een stijlvolle oplossing 

Bij een lamellen overkapping kunt u ook kiezen voor luxe en stijlvolle oplossingen. De aparte vorm en complete opbouw van het lamellendak vormt een stijlvol geheel. 

Daarnaast heeft u vrije keuze uit vrijwel alle kleuren. Kies een kleur dat past bij uw huis of interieur. U kunt zelfs een andere kleur kiezen voor de lamellen dan voor de constructie van lamellen. 

Door het spelen met de kleur krijgt u bijgevolg een heel mooi dak op maat gemaakt, dat volledig voldoet aan jouw wensen en van alle gemakken is voorzien. Dankzij onze lamellen overkappingen kunt u heerlijke momenten doorbrengen op het terras, zich thuis voelen en genieten van het buitenleven. 

Vraag hier een afspraak aan voor uitleg of vrijblijvende offerte voor een lamellendak

Ervaar het gemak van een lamellendak met elektrische lamellen 

De lamellen van het lamellendak worden geopend en gesloten door middel van een stille motor. In gesloten toestand is er dus een spatwaterdicht lamellendak

Tevens kunt u gebruik maken van het schuifdak met luiken om in open stand optimaal van de zon te genieten. De optionele verlichting maakt het lamellendak compleet. Dit kunt u natuurlijk ook met de bediening op afstand regelen. 

Waarom is het dak van een lamellendak in aluminium? 

Bij het kiezen van een lamellendak kiest u voor kwaliteit. Het dak van aluminium lamellendaken is niet alleen sterk, maar ook licht van gewicht. Bovendien zijn dit soort lamellendaken in aluminium erg duurzaam. Aluminium roest namelijk niet en is tevens vrijwel vrij van onderhoud. 

U hoeft alleen het aluminium profiel van het lamellendak ieder jaar schoon te maken. Om dit te doen, moet u de volgende drie stappen uitvoeren: 

  • U kunt het aluminium van het lamellendak eenvoudig reinigen met warm water en middelen om schoon te maken met een pH lager dan 7,5. Gebruik in geen geval schuursponsjes of hogedrukreinigers, deze kunnen de verf van het lamellendak beschadigen. 

  • Het scharnier van het aluminium lamellendak moet u voorzien van bijvoorbeeld olie of wat vet. 

  • Breng vervolgens droogsmeermiddel aan op de blokken van de geleiders, de rubbers en op de aluminium geleidersprofielen van de lamellen overkapping. 

Een lamellen overkapping met garantie 

In steeds meer tuinen en op terrassen verschijnen lamellendaken. Het gemak en de effectieve werking illustreren de snelle ontwikkeling van deze lamellendaken. De installatie van het lamellendak moet u echter vakkundig laten afhandelen. Bedrijven gespecialiseerd in terrasoverkappingen en lamellenoverkappingen geven bovendien de nodige garantie. 

Vraag hier een afspraak aan voor uitleg of vrijblijvende offerte voor een lamellendak

Vorig bericht Volgend bericht