Skip to main content

Windschermen

Het woord zegt het zelf, met de windschermen van Verano kan je een deel of zelfs je volledige terras afschermen van de wind. De windschermen vergroten het comfort zodat je vroeger en later op het jaar ook nog kan genieten van je terras. De glazen windschermen laten het zonnetje door en houden de wind eveneens tegen. Geniet langer van het buitenleven dankzij onze windschermen.

Types glazen windschermen

Ook voor onze windschermen hebben we een samenwerking met het kwaliteitsmerk Verano. Dit bedrijf gebruikt hoogwaardige producten bij de fabricatie van windschermen. Er is eveneens een garantie vanuit de fabriek op de windschermen van 5 jaar. Hieronder bespreken we ons breed assortiment met tal van extra mogelijkheden.

V730 Biarritz windscherm

Dit type windscherm is een veelzijdig product en is ook in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Je kan zowel kiezen voor grote glazen als voor tussenstijlen, melkglas of zelfs volkern platen voor opspattend water.
Je kan de windschermen zowel in lijn als in een rechte hoek zetten. Zo baken je bijgevolg jouw volledige terras af. De maximale breedte van dit glazen windscherm is 3000 mm of 3 meter en de hoogte is 2500 mm of 2,5 meter.

Biarritz windscherm

V745 Lüderitz windscherm

Dit is een variant van het V730 Biarritz windscherm. Het voordeel van deze glazen windschermen is dat er ook een gemotoriseerd uitschuifbaar deel is voorzien. Je kunt deze naar binnen schuiven om bijgevolg een vrij zicht naar je tuin of dergelijke te creëren.

Bij hevige wind kun je het windscherm terug openschuiven om zo een hogere schutting te creëren.
De bediening van het windscherm gebeurt elektronisch door middel van een bediening van op afstand of ook via de smarthome applicatie van Somfy. De maxime breedte van dit windscherm is 3000 mm of 3 meter. De hoogte van het windscherm is 2500 mm of 2,5 meter.

Luderitz windscherm

V744 Tofino windscherm

Het Tofino windscherm is slank geprofileerd. Jouw terras kunt u met dit windscherm ook meteen vrij maken van wind, maar je behoudt toch het zicht op je tuin. De bediening van het windscherm is ook zeer gemakkelijk. Je dient enkel wat te duwen op het profiel aan de bovenkant van het windscherm. De Tofino windschermen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en antraciet. De maximale breedte van dit windscherm is 2000 mm of 2 meter. De hoogte van deze windschermen is eveneens 2000 mm of 2 meter.

Tofino windscherm

Schuttingen

De aluminium schuttingen van Verano bieden de ideale oplossing als afscheiding in de tuin. Zo kunnen jij, je familie en ook jouw vrienden altijd genieten van de privacy die deze schuttingen bieden. Door hun fraai en strak design verkrijg je bijgevolg ook nog eens een ultra moderne tuin. Schuttingen bieden eveneens een uitstekend alternatief voor een windscherm.

Je kan zelf het design, de uitvoering en ook het frame kiezen van de schutting. De schuttingen zijn ook nog eens zeer vriendelijk in onderhoud. Onze schuttingen zijn extra stevig en hebben eveneens een lange levensduur. Ideaal dus om je tuin af te werken zoals je het zelf altijd hebt gewenst.

Types schuttingen

Voor onze schuttingen hebben we eveneens een samenwerking met de referentie Verano. Dit bedrijf gebruikt hoogwaardige producten bij de fabricatie van schuttingen. Er is eveneens een garantie vanuit de fabriek op de schuttingen van 5 jaar.

V720 Tarifa schutting

De Tarifa is een volle aluminium schutting met aan 1 zijde een gladde plankenwand. Aan de andere zijde is deze schutting uitgevoerd in een reliëfvorm. De schuttingen zijn eveneens verkrijgbaar in alle kleuren met maximum afmetingen van 2000 mm breed en 2125 mm hoog. Je kunt deze schuttingen rechtlijnig of in hoek positioneren, zowel op bestaande terrassen als ook in losse grond door middel van poeren in beton en staanders.

Tarifa schutting

V750 Martinique schutting

Verano heeft met deze schutting een heel eigen product ontworpen met een ongelofelijk fraai design.

De schuttingen zijn ook te verkrijgen in verschillende uitvoeringen.

 • Vaste planken
 • Beweegbare lamelvulling
 • Glasvullingen - melkglas of helder

Deze schuttingen zijn een absolute blikvanger en ook om jouw tuin te voorzien van de nodige privacy.

Martinique schutting

Voordelen windschermen en schuttingen 

 • Met windschermen kun je niet enkel in de zomer op jouw terras, maar ook in het voorjaar en najaar.

 • Door een goede coating hebben windschermen bijgevolg niet veel onderhoud nodig.

 • Windschermen en schuttingen zijn sterk en kunnen dus tegen een stootje.

 • Er zijn diverse toepassingen voor een windscherm of schutting.

 • Een windscherm of schutting is relatief goedkoop en de plaatsing is ook relatief simpel.

 • Windschermen genieten een lange levensduur en zijn onderhoudsarm.

 • Met een windscherm ga je voor windvrije plek in jouw tuin of op jouw terras, dit zorgt voor meer comfort en extra gezelligheid en privacy. Die koude bries zal je veel minder voelen.

Vergelijkbaar met een windscherm?vergelijken

Waar plaatsen wij windschermen?regio zonbreker

Zonbreker werkt in een grote straal van 35 kilometer rond Willebroek. Zo kunnen wij een groot deel van de provincies Antwerpen, Brussel, Oost-Vlaanderen en ook Vlaams-Brabant voorzien van zonwering.

Hieronder vind je alvast een overzicht van alle steden waar wij werken. Staat jouw stad of gemeente er toch niet tussen? Geen probleem, geef ons dan zeker een seintje en we bekijken wat er mogelijk is.

Waarom kiezen voor Zonbreker voor zonwering?

 • Premium partner van Verano waar we ook samen 20 jaar ervaring hebben.
 • Actief in een groot deel van 3 provincies voor de plaatsing van zonwering!
 • Windschermen gemaakt in België en Nederland.
 • Een groot gamma aan producten, zowel binnenzonwering als buitenzonwering.
 • Dit type zonwering komt volledig op maat gemaakt net zoals onze andere producten.
 • Geen zorgen meer voor jou in verband met de plaatsing. Ook voor de opmering hebben we een specialist.
 • Tot 5 jaar garantie op buitenzonwering op maat en 2 jaar garantie op binnenzonwering op maat.
 • Wij bieden producten met de hoogtste kwaliteit aan de beste prijs op de markt.
 • Onze producten komen met certificaten en zijn gemaakt met hoogwaardige materialen zoals duurzaam aluminium.

Een windscherm kopen regio Brusselse rand

Windschermen kopen regio Antwerpen

Een windscherm kopen regio Vlaams-Brabant

Windschermen kopen regio Oost-Vlaanderen

Kenmerken

5 jaar garantie op windschermen :

Ja

Duurzaam aluminium :

Ja

Maximale breedte windscherm :

3 meter

Maximale hoogte windscherm :

2,5 meter

Vulling windscherm :

Glas of gehard glas

Populaire kleuren :

Zilver, ivoor, bruin of antraciet

Maximale breedte schutting :

2 meter

Maximale hoogte schutting :

2,2 meter

References

FAQ

Wat zijn de maximale afmetingen?

Verano windschermen hebben een maximale breedte van 300 cm en een maximale uitval van 250 cm. Wil je een groter terras voorzien van een windscherm? Ook dat is geen enkel probleem! Je kunt eenvoudig windschermen koppelen, waardoor je jouw volledige terras kunt voorzien van dit product.

Welke vullingen zijn beschikbaar voor Verano windschermen?

Verano levert windschermen en schuttingen op maat met diverse mogelijke vullingen, waaronder glas, lamellen, volkern of geperforeerd materiaal.

Waar kun je windschermen plaatsen?

Dit type zonwering is buitengewoon flexibel en kan op verschillende locaties in de tuin of op het terras worden gebruikt. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen die onze klanten vaak kiezen:

 1. Bescherming tegen wind op een terras.
 2. Rond een zwembad of jacuzzi.
 3. Als afscheiding bij een overkapping of lamellendak.
 4. Als omheining in de tuin of op een balkon van bijvoorbeeld een appartement.
 5. Ter afscherming van een vakantiehuisje.

Is regelmatig onderhoud noodzakelijk voor windschermen?

Over het algemeen hebben vaste windschermen slechts beperkt onderhoud nodig. Doorgaans is regelmatig reinigen met een mild schoonmaakmiddel en water voldoende. Het is raadzaam om de bevestigingen en het mechaniek periodiek te controleren op mogelijke slijtage.

Welke materialen worden toegepast bij windschermen?

Onze windschermen kunnen vervaardigd worden uit verschillende materialen, zoals gehard glas of lamellen. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en voordelen.

Is een windscherm uitsluitend geschikt voor winderige locaties?

Hoewel windschermen bijzonder geschikt zijn voor winderige locaties, zijn ze ook zeer nuttig op plaatsen met matige wind of om extra privacy te creëren. Je kunt ze vrijelijk aanpassen aan diverse omgevingen en behoeften.

Zijn windschermen geschikt voor zowel particulier als commercieel gebruik?

 

Absoluut, windschermen zijn geschikt voor zowel particuliere als commerciële toepassingen, zoals bijvoorbeeld in de horeca als zonwering. Ze vinden veelvuldig hun toepassing op terrassen van restaurants, cafés en hotels, maar zijn ook geschikt voor gebruik in particuliere tuinen en op balkons.

Vrijblijvende offerte

Snel en eenvoudig jouw offerte aanvragen in 15 seconden.

Testimonial

We hadden dringend windschermen nodig omdat het buitenzitten echt niet meer aangenaam was en Zonbreker is ons vakkundig te hulp geschoten. Aangenaam contact en ook een vlotte service, doe zo verder Bert en Anthony. Complimenten ook aan het plaatsingsteam.