Skip to main content

Zonneschermen

Een zonnescherm kent nogal vrij uiteenlopende benamingen, denk bijvoorbeeld maar aan zonneluifel, luifel of zonnetent. Iedereen weet wat dit is maar in de vaktaal noemt men dit ook nog wel eens ‘knikarmscherm’.
Een zonnescherm heeft zich al bewezen door de jaren heen. Al is het maar om het zonlicht weg te houden van de ramen of om bijvoorbeeld een plaatsje rijk aan schaduw te creëren op je terras.

Met een knikarmscherm geniet je van de warmte, maar in de schaduw!

Voordelen van een Verano zonnescherm

 • Zonneschermen houden de warmte & het felle licht buiten.

 • Een zonnescherm houdt vervelende stralen van de felle zon buiten bijvoorbeeld als je tv kijkt. 

 • De meubels blijven dankzij een zonnescherm hun mooie kleur behouden en zullen ook niet gaan verkleuren omdat te fel licht er niet meer aan kan.

 • Knikarmschermen zijn relatief goedkoop als je ze vergelijkt met bijvoorbeeld andere zonwering producten.

 • Met een zonnetent geniet je van optimale bescherming tegen de zon, maar ook tegen schadelijke uv-straling.

 • Onze zonwering gaat eveneens lang mee en het is onderhoudsarm.

Ontdek onze verschillende modellen

Voor zonneschermen werken wij samen met het merk Verano. Verano is sinds jaren een betrouwbare referentie wanneer het aankomt op zonwering producten. Verano werkt met hoogwaardige producten en voorziet bovendien 5 jaar garantie op hun producten zoals deze knikarmschermen.

Ipanema Verano V280 zonneluifel

De voorlijst en de bovenkap van dit zonnescherm ziet er slank en bijgevolg ook zeer compact uit. De oprolbuis is zelfs bij een geheel open zonnescherm niet te zien. Bij dit type zonwering is er ook ledverlichting mogelijk! De maximale breedte van dit zonnescherm is 6000 mm of 6 m. De maximale uitval is 3000 mm of 3 m. Deze zonneluifels zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver, ivoor, wit, zwart en ook in antraciet.

Ipanema, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmschermIpanema, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmscherm

Santos Verano V296 zonneluifel

Deze zonnetent is zeer stevig. Je kunt bijgevolg enorme terrassen voorzien van een zonwering dankzij de Santos. Er is een cassette scherm voorzien die in gesloten toestand zorgt dat u het doek van deze zonwering zowel kunt beschermen tegen vuil als ook tegen weersinvloeden. De maximale breedte van deze zonnetent is 6000 mm of 6 m. De maximale uitval is 3500 mm of 3,5 m. Deze zonneluifels zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver, ivoor, wit en verder ook in antraciet.

Santos, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmschermSantos, zonnescherm, knikarmscherm, zonnetent, zonneluifel

St Tropez Verano V360 zonneluifel

De voorlijst en ook de boven kap van deze zonnetent met cassettescherm zijn mooi afgerond wat eveneens zorgt voor een mooi geheel. Het profiel is stevig en de St Tropez zonnetent kan zowel kleine als ook grote terrassen voorzien. Ingebouwde ledverlichting is bij dit type zonnescherm eveneens mogelijk. De maximale breedte van dit zonnescherm is 7500 mm. De maximale uitval is 3500 mm. Deze zonneluifels zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver, ivoor, crèmewit als ook in bruin.

St tropez, zonnetent, zonneluifel, knikarmschermV360 St Tropez

Integrada Verano V365 zonneluifel

Deze zonneschermen kun je volledig integreren in je gevel. Een mooi esthetisch geheel? Daar zorgt de voorlijst voor! Want deze is volledig recht. De maximale breedte van deze zonneluifel is 6000 mm of 6 m. De maximale uitval is 3500 mm of 3,5 m. Deze zonneluifels zijn verder ook verkrijgbaar in een kleur naar keuze.

Integrada, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmschermIntegrada, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmscherm

Santander Verano V460 zonneluifel

De cassette van deze zonneluifel is rechthoekig en de kappen aan de zijkant hebben een blinde bevestiging. Deze zonneluifels zijn trouwens ook zeer stijlvol afgewerkt. De maximale breedte van deze zonneluifel is 7000 mm of 7 m. De maximale uitval is 4000 mm of 4 m. Deze zonneluifels zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver, wit, ivoor als ook in antraciet.

Santander, zonnetent, zonneluifel, knikarmschermknikarmscherm

Cannes Verano V480 zonneluifel

De voorlijst van de Cannes zonneluifel is recht, maar ook zeer compact. Zorg voor extra gezellige sfeer op jouw terras dankzij deze zonnetent die we ook kunnen voorzien van spotjes. De maximale breedte van dit zonnescherm is 7000 mm of 7 m. De maximale uitval is 4000 mm of 4 m. Deze zonneluifels zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld zilver, wit, ivoor als ook in antraciet.

Cannes, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmschermCannes

Palermo V490 zonneluifel

Dit nieuwe zonnescherm is sinds 2023 toegevoegd aan ons assortiment. De V490-Palermo is een zonnescherm met een prachtig, prestigieus, elegant en uniek ontwerp dat volledig voldoet aan de hedendaagse hoge verwachtingen van onze klanten.

Natuurlijk is het ook uitgerust met een cassette, waardoor het doek effectief beschermd wordt. Later dit jaar zal het zelfs verkrijgbaar zijn in een maximale breedte van 14 m en een uitval van 4 m. Hierdoor is het perfect geschikt voor het overspannen van grote terrassen.

Dit zonnescherm is niet alleen uitermate geschikt voor luxe tuinen en terrassen, maar biedt ook een effectieve oplossing voor horecaterrassen.

Palermo, Verano, zonnetent, knikarmscherm

Omkasting van een zonnescherm

De Verano zonneschermen hebben een volledig gesloten cassette. Deze noemen we ook wel de omkasting. De behuizing kan daarnaast verschillende vormen aannemen. Er is bijvoorbeeld een meer afgeronde vorm of een meer kubistische vorm als het allemaal wat strakker mag zijn.

Doeken voor een luifelDoeken

Verano heeft voor haar zonwering een eigen Trend collectie. Daarmee speelt de leverancier in op de hipste kleuren van het jaar. Deze doeken zijn standaard eveneens behandeld met een coating die het water afstoot. Uiteraard kan je ook kiezen uit de ruime Dickson collectie.

Kleuren van een zonneluifelUrban

De armen van onze Verano zonneluifels zijn verkrijgbaar in kleuren zoals bijvoorbeeld ivoor, wit, antraciet structuurlak of zwart structuurlak. De favoriete kleuren bij de doeken zijn grijs, zwart, beige en lichtgrijs.

Bediening, hier zijn zoveel mogelijkheden!bediening

Deze producten kan je zowel bedienen met een zender of een afstandsbediening als ook met een applicatie op je smartphone. Twijfel je of je elektrisch zonnescherm nog open staat en je bent helaas niet meer thuis? Geen probleem! Check dan even de Somfy applicatie en bedien het zonnescherm ook al ben je niet thuis. De Somfy applicatie geeft eveneens feedback als de zonwering gesloten is. Hiervoor heb je bijvoorbeeld een Tahoma box of Connexoon voor nodig. Meer info hierover vind je bij toebehoren. 

Montage van een zonnetent

Veiligheid voorop! Onze monteurs zorgen er daarom voor dat ze de zonnetent steeds chemisch zullen verankeren in de buitengevel.

Vergelijkbaar met deze zonwering?vergelijken

Waar plaatsen wij ons gamma aan zonnetenten?regio zonbreker

Zonbreker werkt in een grote straal van 35 kilometer rond Willebroek. Zo kunnen wij een groot deel van de provincies Antwerpen, Brussel, Oost-Vlaanderen en ook Vlaams-Brabant voorzien van onze zonwering.

Hieronder vind je alvast een overzicht van alle steden waar wij momenteel werken. Staat jouw stad of gemeente er toch niet tussen? Geen probleem, geef ons dan zeker een seintje en we bekijken vervolgens wat er mogelijk is.

Waarom kiezen voor Zonbreker als partner voor zonweringen?

 • Premium partner van Verano voor het gansa gamma waar we trouwens ook samen meer dan 20 jaar ervaring hebben.
 • Actief in een groot deel van 3 provincies voor de plaatsing van zonwering!
 • Zonwering gemaakt door een echte zonweringspecialist in België en Nederland.
 • Wij streven naar tevreden klanten, zij zorgen voor goede mond-aan-mond reclame zodat wij kunnen leren en groeien als bedrijf.
 • Een groot gamma aan producten, zowel binnenzonwering als buitenzonwering.
 • Dit type zonwering komt volledig op maat gemaakt net zoals onze andere producten.
 • Geen zorgen meer voor jou in verband met de plaatsing. Ook voor de opmeting hebben we een specialist in huis.
 • Tot 5 jaar garantie op buitenzonwering op maat en 2 jaar garantie op binnenzonwering op maat.
 • Wij bieden producten met de hoogste kwaliteit (A kwaliteit) aan de beste prijs op de markt.
 • Onze producten in aluminium komen met certificaten en zijn gemaakt met hoogwaardige materialen zoals duurzaam aluminium.

Een zonwering kopen regio Brusselse rand

Knikarm zonnescherm kopen regio Antwerpen

Een zonwering kopen regio Vlaams-Brabant

Knikarm zonnescherm kopen regio Oost-Vlaanderen

Kenmerken

Is deze zonnetent warmtewerend? :

Ja

Verduistert deze zonnetent? :

Ja

Windvaste zonnetent? :

Ja

Zonnetent met esthetische vorm? :

Ja

Zonnetent met Smart Home? :

Ja

Isolerende zonnetent? :

Ja

5 jaar garantie? :

Ja

Insectenwerend? :

Neen

References

FAQ

Wat zijn de populairste kleuren voor een zonneluifel?

Voor dit type zonwering kiezen onze klanten het vaakst de volgende kleuren:

 • Wit
 • Antraciet structuurlak
 • Zwart structuurlak
 • Beige
 • Zilver
 • Ivoor

Wat zijn de maximale afmetingen van een zonnetent?

De maximale breedte is 4,5 meter of 4500 mm en de maximale uitval is 7 meter of 7000 mm. Je kan ook meerdere zonnetenten koppelen. Zo hebben zonnetenten in principe dus geen maximale afmetingen meer.

Komt een zonnescherm op maat?

Jazeker, dit type zonwering kunnen we tot op de centimeter nauwkeurig maken.

Wat met de bediening van een zonneluifel?

Een zonneluifel kunnen we zowel handbediend als ook elektrisch aanbieden. De meerderheid van onze klanten kiest tegenwoordig wel voor elektrische zonneluifel. Een elektrische variant heeft namelijk heel wat meer gemak in gebruik. Je kunt een zonnescherm bijvoorbeeld bedienen via:

 • wandschakelaar
 • afstandsbediening
 • applicatie via gsm

Waar kan ik meer informatie bekomen over jullie zonnetenten?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte of een brochure dit kan hier.

Of kom langs in onze nieuwe showroom in Breendonk, Molenheide 54B. Onze toonzaal ligt vlak aan de A12 niet ver van de Brouwerij Duvel Moortgat en discotheek de Carré tussen Londerzeel en Breendonk.

Is er een optie mogelijk tot verlichting bij een luifel?

Jazeker, er zijn verschillende opties en verlichting behoort zeker tot de mogelijkheden. Bij de meeste van onze modellen kunnen wij ingebouwde ledverlichting voorzien. 

Hoe kun je het beste een onderhoud uitvoeren aan een luifel?

Met behulp van de volgende tools maak je je knikarmscherm snel weer schoon:

 • Borstel of stofzuiger (gebruik geen hogedrukreiniger!)
 • Een grote emmer met lauw water
 • Droogsmeermiddel, zoals bijvoorbeeld siliconenspray
 • Schoonmaakproduct met een pH-waarde van minder dan 7.5
 • Spray voor impregnatie
 • Olie of een andere lichte vetstof

De verschillende stappen -  in 7 stappen terug een nieuwe luifel!

Stap 1: Verwijder voorzichtig los vuil van het doek met een borstel of stofzuiger.

Stap 2: Behandel nu de vlekken op het doek. Verwijder ze eenvoudig met lauw water en een niet-agressief schoonmaakmiddel met een lage pH-waarde.

Stap 3: Zorg ervoor dat er geen zeepresten op het doek achterblijven. Spoel daarom grondig na met water.

Stap 4: Na het wassen van het doek gaat een deel van de impregneerlaag verloren. Droog het doek volledig af en breng een nieuwe laag impregneerspray aan. Nu is je doek opnieuw bestand tegen vuil en minder waterdoorlatend. Let op dat je bij het aanbrengen van de spray geen omliggende objecten raakt.

Stap 5: Maak vervolgens de profielen opnieuw schoon met lauw water en een niet-agressief schoonmaakmiddel. Gebruik geen schuursponsjes of hogedrukreiniger, omdat deze de lak kunnen aantasten.

Stap 6: Gebruik voor de profielen in aluminium, de rubbers en de geleiders een droogsmeermiddel, zoals siliconenspray.

Stap 7: Breng tot slot wat vetstof aan op de scharnierende delen van het zonnescherm. Zorg ervoor dat je voldoende afstand houdt van het doek.

Als je deze 7 stappen enkele keren per jaar volgt, kun je de levensduur van je zonwering aanzienlijk verlengen en zal jouw knikarmscherm weer stralen als nooit tevoren!

Vrijblijvende offerte

Snel en eenvoudig jouw offerte aanvragen in 15 seconden.

Testimonial

"Ik kreeg de gemotiveerde zaakvoerder van Zonbreker over de vloer, hij zorgde voor een onderbouwde uitleg van de zonneluifel. Ik kreeg antwoord op al mijn vragen en ook de offerte voor het knikarmscherm was zeer snel gemaakt. Dankzij deze geweldige service heb ik niet getwijfeld om vervolgens bij Zonbreker te bestellen!"