Skip to main content

Zonneschermen

Een zonnescherm kent nogal vrij uiteenlopende benamingen, denk bijvoorbeeld maar aan zonneluifel of zonnetent. Iedereen weet wat dit is maar in de vaktaal noemt men dit ook nog wel eens ‘knikarmscherm’.
Een zonnescherm heeft zich al bewezen door de jaren heen. Al is het maar om de zon weg te houden van de ramen of om bijvoorbeeld een plaatsje rijk aan schaduw te creëren op je terras.

Met een zonneluifel geniet je van de warmte, maar in de schaduw!

Voordelen van een zonnescherm

 • Zonneschermen houden de warmte buiten.

 • Een zonnescherm houdt vervelende stralen van de zon buiten bijvoorbeeld als je tv kijkt. 

 • De meubels blijven dankzij een zonnescherm hun mooie kleur behouden en zullen ook niet gaan verkleuren.

 • Zonneschermen zijn relatief goedkoop als je ze vergelijkt met bijvoorbeeld andere zonwering producten.

 • Met een zonnetent geniet je bescherming tegen de zon, maar ook tegen schadelijke uv-straling.

 • Dit type zonwering gaat eveneens lang mee.

Onze verschillende modellen zonneschermen

Voor zonneschermen werken wij samen met het merk Verano. Verano is sinds jaren een betrouwbare referentie wanneer het aankomt op zonwering producten. Verano werkt met hoogwaardige producten en voorziet bovendien 5 jaar garantie op hun producten zoals deze zonneschermen.

Ipanema V280 zonneluifel

De voorlijst en de bovenkap van dit zonnescherm ziet er slank en bijgevolg ook zeer compact uit. De oprolbuis is zelfs bij een geheel open zonnescherm niet te zien. Bij deze zonneschermen is er ook led verlichting mogelijk! De maximale breedte van dit zonnescherm is 6000 mm of 6 m. De maximale uitval is 3000 mm of 3 m. Deze zonneluifels zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver, ivoor, wit, zwart en ook in antraciet.

Ipanema zonnescherm, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmschermIpanema zonnescherm, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmscherm

Santos V296 zonneluifel

Deze zonnetent is zeer stevig. Je kunt bijgevolg enorme terrassen voorzien van een zonwering dankzij de Santos zonneluifel. Er is een cassette scherm voorzien die in gesloten toestand zorgt dat u het doek van de zonneluifel zowel kunt beschermen tegen vuil als ook tegen het weer. De maximale breedte van deze zonnetent is 6000 mm of 6 m. De maximale uitval is 3500 mm of 3,5 m. Deze zonneluifels zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver, ivoor, wit en verder ook in antraciet.

Santos zonnescherm, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmschermSantos zonnescherm

St Tropez V360 zonneluifel

De voorlijst en ook de boven kap van deze zonnetent met cassettescherm zijn mooi afgerond wat eveneens zorgt voor een mooi geheel. Het profiel is stevig en de St Tropez zonnetent kan zowel kleine als ook grote terrassen voorzien. Ingebouwde verlichting is bij dit type zonnescherm eveneens mogelijk. De maximale breedte van dit zonnescherm is 7500 mm. De maximale uitval is 3500 mm. Deze zonneluifels zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver, ivoor, wit als ook in bruin.

St tropez zonnescherm, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmschermV360 St Tropez zonnescherm

Integrada V365 zonneluifel

Deze zonneschermen kun je volledig integreren in je gevel. Een mooi esthetisch geheel? Daar zorgt de voorlijst voor! Want deze is volledig recht. De maximale breedte van deze zonneluifel is 6000 mm of 6 m. De maximale uitval is 3500 mm of 3,5 m. Deze zonneluifels zijn verder ook verkrijgbaar in een kleur naar keuze.

Integrada zonnescherm, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmschermIntegrada zonnescherm, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmscherm

Santander V460 zonneluifel

De cassette van deze zonneluifel is rechthoekig en de kappen aan de zijkant hebben een blinde bevestiging. Deze zonneluifels zijn trouwens ook zeer stijlvol afgewerkt. De maximale breedte van deze zonneluifel is 7000 mm of 7 m. De maximale uitval is 4000 mm of 4 m. Deze zonneluifels zijn verkrijgbaar in de kleuren zilver, wit, ivoor als ook in antraciet.

Santander zonnescherm, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmschermknikarmscherm

Cannes V480 zonneluifel

De voorlijst van de Cannes zonneluifel is recht, maar ook zeer compact. Zorg voor extra sfeer op jouw terras dankzij deze zonnetent die we ook kunnen voorzien van spotjes. De maximale breedte van dit zonnescherm is 7000 mm of 7 m. De maximale uitval is 4000 mm of 4 m. Deze zonneluifels zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld zilver, wit, ivoor als ook in antraciet.

Cannes zonnescherm, zonnescherm, zonnetent, zonneluifel, knikarmschermzonnescherm

Omkasting van een zonnescherm

De Verano zonneschermen hebben een volledig gesloten cassette. Deze noemen we ook wel de omkasting. De behuizing van het zonnescherm kan daarnaast verschillende vormen aannemen. Er is bijvoorbeeld een meer afgeronde vorm of een meer kubistische vorm als het allemaal wat strakker mag zijn.

Doeken voor een zonneschermDoeken

Verano heeft voor haar zonneschermen een eigen Trend collectie. Daarmee speelt de leverancier in op de hipste kleuren van het jaar. Deze doeken zijn standaard eveneens behandeld met een coating die het water afstoot. Uiteraard kan je ook kiezen uit de ruime Dickson collectie.

Kleuren van een zonneluifelUrban

De armen van onze Verano zonneluifels zijn verkrijgbaar in kleuren zoals bijvoorbeeld ivoor, wit, antraciet structuurlak of zwart structuurlak. De favoriete kleuren bij de doeken zijn grijs, zwart, beige en lichtgrijs.

Bediening van een zonneschermbediening

De zonneschermen kan je zowel bedienen met een zender als ook met een applicatie. Twijfel je of je zonnescherm nog open staat en je bent helaas niet meer thuis? Geen probleem! Check dan even de Somfy applicatie en bedien het zonnescherm ook al ben je niet thuis. De Somfy applicatie geeft eveneens feedback als de zonwering gesloten is. Hiervoor heb je bijvoorbeeld een Tahoma box of Connexoon voor nodig. Meer info hierover vind je bij toebehoren. 

Montage van een zonnetent

Veiligheid voorop! Onze monteurs zorgen er daarom voor dat ze de zonnetent steeds chemisch zullen verankeren in de gevel.

Vergelijkbaar met een zonneluifel?vergelijken

Waar plaatsen wij zonnetenten?regio zonbreker

Zonbreker werkt in een grote straal van 35 kilometer rond Willebroek. Zo kunnen wij een groot deel van de provincies Antwerpen, Brussel, Oost-Vlaanderen en ook Vlaams-Brabant voorzien van zonwering.

Hieronder vind je alvast een overzicht van alle steden waar wij momenteel werken. Staat jouw stad of gemeente er toch niet tussen? Geen probleem, geef ons dan zeker een seintje en we bekijken vervolgens wat er mogelijk is.

Een zonneluifel kopen regio Brusselse rand

Zonnescherm kopen regio Antwerpen

Een zonneluifel kopen regio Vlaams-Brabant

Zonnescherm kopen regio Oost-Vlaanderen

Kenmerken

Is deze zonnetent warmtewerend? :

Ja

Verduistert deze zonnetent? :

Ja

Windvaste zonnetent? :

Ja

Zonnetent met esthetische vorm? :

Ja

Zonnetent met Smart Home? :

Ja

Isolerende zonnetent? :

Ja

5 jaar garantie? :

Ja

Insectenwerend? :

Neen

References

FAQ

Wat zijn de populairste kleuren voor een zonneluifel?

 • Wit
 • Antraciet structuurlak
 • Zwart structuurlak
 • Beige
 • Zilver
 • Ivoor

Wat zijn de maximale afmetingen van een zonnetent?

De maximale breedte is 4,5 meter en de maximale uitval is 7 meter. Je kan ook meerdere zonnetenten koppelen. Zo hebben zonnetenten in principe dus geen maximale afmetingen meer.

Komt een zonnescherm op maat?

Jazeker, een zonneluifel kunnen we tot op de centimeter nauwkeurig maken.

Wat met de bediening van een zonneluifel

Een zonneluifel kunnen we zowel handbediend als ook elektrisch aanbieden. De meerderheid van onze klanten kiest tegenwoordig wel voor elektrische zonneluifel. Een elektrische variant heeft namelijk heel wat meer gemak in gebruik. Je kunt deze bijvoorbeeld bedienen via:

 • wandschakelaar
 • afstandsbediening
 • applicatie via gsm

Waar kan ik meer informatie bekomen over jullie zonnetenten?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte of een brochure dit kan hier.

Of kom langs in onze nieuwe showroom in Breendonk, Molenheide 54B. Onze toonzaal ligt vlak aan de A12 niet ver van de Brouwerij Duvel Moortgat en discotheek de Carré tussen Londerzeel en Breendonk.

Vrijblijvende offerte

Snel en eenvoudig jouw offerte aanvragen in 15 seconden.

Testimonial

"Ik kreeg de gemotiveerde zaakvoerder van Zonbreker over de vloer, hij zorgde voor een onderbouwde uitleg van de zonnetent. Ik kreeg antwoord op al mijn vragen en ook de offerte voor de zonnetent was zeer snel gemaakt. Dankzij deze geweldige service heb ik niet getwijfeld om vervolgens bij Zonbreker te bestellen!"