Skip to main content

Screens | zip screens | ritsscreens

De ritsscreens, screens, zonnescreens of zip screens van de Belgisch Nederlandse producent Verano zijn zonwerend, windvast en ook insecten werend. Het zonwerend en brandwerend doek van de ritsscreens zit geritst in de geleiders. 

Met screens vergroot je eveneens de privacy in jouw woning. Als je zin hebt om even wat te sporten of wat te relaxen. Dan doe je de zipscreens naar beneden en kun je hier dus optimaal van gaan genieten.

Onze screens zijn gekeurd en bovendien windvast tot snelheden van 120 kilometer per uur. Dus ook bij harde wind of storm blijven zipscreens veilig en betrouwbaar. Zip screens zijn een uitstekende keuze, omdat ze de warmte buiten houden terwijl het licht nog gefilterd binnen komt.

Voordelen van screens

 

 • Screens houden de warmte buiten. In de zomer kun je een plaats met dit type zonwering ook optimaal ventileren zonder last te hebben van insecten.

 • Zowat ieder raam kunnen we van een Verano zonnescreen voorzien; er zijn breedtes tot 4 meter per zip screen mogelijk en hoogtes tot wel 6 meter. 

 • Screens houden jouw ramen langer schoon. Zonnescreens hoeven ook bijzonder weinig onderhoud.

 • Zonnescreens verhogen ook de privacy, maar laten toch licht binnen. Jij kunt dus naar buiten blijven kijken, maar mensen kunnen niet binnenkijken. Je hebt dus geen last meer van laag hangende zon of overdreven inval van het licht.

 • Het doek van het ritsscreen is windvast doordat de rits heel goed in het doek zit ingesloten. Ritsscreens zijn dus vele malen beter dan traditionele screens die al snel gaan klapperen bij veel wind.

 • Je kunt bij screens ook kiezen voor allerlei kleuren. Zowel voor het doek als ook voor het frame.

 • Dit type zonwering geeft eveneens een luxe uitstraling aan jouw huis. Je kunt het ook zeker zien als een investering.

 • Zonnescreens zijn een goedkope manier van zonwering. Voor een relatief laat budget haal je bijgevolg een topproduct in huis.

 • Zet het zonwerend screen in elke gewenste stand. Je kunt bij ons ook kiezen tussen een handbediende en elektrische versie.

Modellen ritsscreens

Zonbreker is een premium verdeler en eveneens partner van Verano voor windvaste ritsscreens. Verano is sinds jaar en dag een referentie voor zonwering producten zoals ritsscreens. Verano werkt met hoogwaardige producten en er is eveneens een garantie van 5 jaar. Wij bieden 3 types zipscreens aan.

V550 zipscreen

Dit zonwerend screen is geschikt voor alle types ramen. De maximale breedte van deze zipscreens is 6000mm. De maximale hoogte is 5000 mm of 5 meter. Deze ritsscreens zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld wit, ivoor, zilver, zwart of antraciet.

V550 screens, screens, zipscreens, zonnescreens, ritsscreens

V599 zipscreen

Dit type screens zijn speciaal bestemd voor grotere ramen. De geleiders van de zipscreens zijn zeer smal en dat zorgt bijgevolg voor een extra mooi uitzicht. De maximale breedte van deze zipscreens zijn 6000 mm of 6 meter. De maximale hoogte is 6000 mm of 6 meter. Deze zonwerende ritsscreens zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld wit, ivoor, zilver of antraciet.

V599 screens, screensscreen, ritsscreen, zip screen, zipscreen, zonnescreen

Omkasting zip screens

Compacte kastafmetingen die we buiten de standaard kleuren kunnen laten coaten met kleuren uit de RAL-waaier. Er zijn hier ook verschillende vormen mogelijk.

Doeken zip screensDoeken

Er bestaat een ruime waaier aan kleuren voor het doek en doek types. Zoals bijvoorbeeld zonnescreens met 100% verduisterende doeken voor slaapkamers.

Kleuren screensUrban

Deze windvaste screens zijn verkrijgbaar in alle gangbare kleuren zoals bijvoorbeeld zilver, ivoor, wit, antraciet structuurlak en zwart structuurlak. Dit zijn eveneens populaire kleuren.

Bediening zonnescreensbediening zipscreens

De ritsscreens zijn steeds voorzien van een motor, bedienbaar met een schakelaar, zender of bijvoorbeeld een mobiele applicatie van Somfy. U kan ook kiezen voor een zonnepaneel waardoor bekabeling naar binnen ook niet meer nodig is. 

Montagesituatie ritsscreens

Klassieke montage van een zonnescreen gebeurt op de gevel of ook wel tussen de gevelsteen. Verano heeft ook een Integrada screen ontworpen die we kunnen monteren in de spouwmuur.

Zie ook onze blog over ritsscreens => ga naar hete zomers 

Vergelijkbaar met screens? vergelijken

Waar plaatsen wij screens | ritsscreens?regio zonbreker

Zonbreker werkt in een grote straal van 35 kilometer rond Willebroek. Zo kunnen wij een groot deel van de provincies Antwerpen, Brussel, Oost-Vlaanderen en ook Vlaams-Brabant voorzien van zonwering.

Hieronder vind je alvast een overzicht van alle steden waar wij zonnescreens of andere zonwering plaatsen. Staat jouw stad of gemeente er niet tussen? Geen probleem, geef ons dan zeker een seintje en we bekijken vervolgens wat er mogelijk is.

Een zip screen kopen regio Brusselse rand

Ritsscreens kopen regio Antwerpen

Een ritsscreen kopen regio Vlaams-Brabant

Zip screens kopen regio Oost-Vlaanderen

Kenmerken

Warmtewerend zip screen? :

Ja

Verduisterende screens? :

100% of semi-transparant

Windvaste ritsscreens :

Ja

Esthetische vormgeving :

Ja

Smart Home mogelijk bij screens? :

Ja

Isolerend ritsscreen? :

Ja

5 jaar garantie op ritsscreens? :

Ja

Insectenwerend ritsscreen? :

Ja

References

FAQ

Wat zijn de meest genomen kleuren voor screens?

Voor het doek

 • Blauw
 • Zwart
 • Grijs
 • Bruin

Voor het profiel

 • Zilver
 • Ivoor
 • Wit
 • Antraciet
 • Zwart

Wat is de maximale breedte en de maximale hoogte van een screen?

De maximale breedte is 6 meter en de maximale hoogte is eveneens 6 meter.

Komt een ritsscreen bij jullie op maat?

Jazeker, ritsscreens kunnen we tot op de centimeter nauwkeurig maken. Zo kunnen we bijgevolg projecten op maat leveren aan onze klanten.

Hoe kun je de screens bedienen

Alle screens komen met een elektrische bediening van Somfy. Je kunt ze bedienen via een wandschakelaar, een afstandsbediening of bijvoorbeeld ook via een mobiele applicatie.

Waar kun je screens overal plaatsen?

Klassiek plaatsen we een ritsscreen hoofzakelijk aan ramen. Maar je kan dit ook gebruik als extra voor een buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een:

Waar kan ik meer informatie verkrijgen over jullie ritsscreens?

 1. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte of een brochure dit kan hier.
 2. Of kom langs in onze nieuwe showroom in Breendonk, Molenheide 54B. Onze toonzaal ligt vlak aan de A12 en dus niet ver van de Brouwerij Duvel Moortgat en discotheek de Carré tussen Londerzeel en Breendonk.

Vrijblijvende offerte

Snel en eenvoudig jouw offerte aanvragen in 15 seconden.

Testimonial

Ann B. : wat een service en producten fantastisch! Zeer tevreden van mijn ritsscreens!