Skip to main content

Vergeleken met andere soorten screens hebben ritsscreens duidelijk verschillende voordelen. U kunt zelf de hoeveelheid zon bepalen. Vooral tijdens de ochtend en de avond kan het licht van de zon soms hinderlijk zijn. Als u de krant wil lezen of tv wilt kijken, wordt u meestal gestoord door het licht van de zon . Een ritsscreen lost dit probleem volledig op. Door het screen op de juiste hoogte te laten zakken, zal de zon nooit hinderlijk zijn. 

Ritsscreens in plaats van een klassiek screen 

Overweegt u om screens te kopen, kies dan voor een modern ritsscreen in plaats van een gewoon screen. Gewone schermen kunnen, vooral als het waait, gaan rammelen, omdat ze niet vast komen te zitten in de geleider. 

Bij gebruik van een ritsscreen hoeft u zich geen zorgen meer te maken over wind, want bij gebruik van een zip screen is er geen opening tussen de stof en de geleider. Minimaliseer de kans dat er scheuren op uw doek zullen verschijnen. Bovendien zorgen ritsscreens voor een stijlvol afgewerkt geheel in combinatie met een modern interieur. 

Vraag hier een afspraak aan voor uitleg of vrijblijvende offerte voor zip screens

Praktisch gemak van het zip screen 

Het screen monteren we meestal aan de buitenkant van het frame en kan u zo net als een rolluik op en neer trekken. Het ritsscreen is tussen de twee geleiders aangebracht en bevindt zich ook buiten. Ze zijn veel minder gevoelig voor wind en zullen ook nooit klappen, waardoor het ritsscreen bijgevolg minder kans op scheuren heeft. 

Het scherm is zowel handmatig als elektrisch te bedienen. Het voordeel van een elektrisch systeem met zip screen is dat u de hoogte van het screen kunt instellen door simpelweg op een knop op de afstandsbediening te drukken of bijvoorbeeld ook via een app op uw smartphone. Dit is ideaal wanneer de zon en wolken elkaar afwisselen. Ook ervaart u het praktische gemak van het ritsscreen

Kies voor kwaliteit bij ritsscreens 

Wanneer u een scherm koopt, moet u ook rekening houden met de kwaliteit van de stof en de geleider. Het doek moet bestand zijn tegen diverse invloeden van het weer en moet er eveneens voor zorgen dat de zon voldoende wordt gefilterd. 

Duurzaamheid is voor geleiders van zeer groot belang. Als u kiest voor aluminium geleiders, dan zal uw ritsscreen sowieso ook langer meegaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de garantie vanuit de fabriek krijgt op de installatie en de screens. Hoe langer de garantie, hoe beter de kwaliteit. Met 5 jaar zit je bij Verano alvast goed!

Screens laten geen licht binnen, maar het buitenzicht blijft behouden 

Veel mensen houden ook van ritsscreens, omdat ze enerzijds geen direct licht van de zon en geen zicht doorlaten, anderzijds kunt u blijven naar buiten kijken. U kunt alles wat extern gebeurt volgen, maar u kan echter wel de volledige privacy behouden. Bovendien valt een ritsscreen ook nauwelijks op en kan deze het vervelende licht van de zon op een subtiele wijze blokkeren. 

Screens zijn in meerdere maten, soorten en kleuren verkrijgbaar. Het screen geeft veel minder warmte af doordat screens 90% van het licht van de zon reflecteren en doordat ze buiten de ramen worden geplaatst. Daardoor blijft uw leefruimte koel en aangenaam. Daarom is de afvoer van de warmte van een zip screen in vergelijking met binnenzonwering veel hoger. 

Vraag hier een afspraak aan voor uitleg of vrijblijvende offerte voor zip screens

Vorig bericht Volgend bericht