Skip to main content

Terrasoverkappingen of overkappingen met zonwering kunnen ervoor zorgen dat u beschermd bent tegen regen en het licht van de zon, daarom zijn terrasoverkappingen erg populair. 

Een terrasoverkapping met zonwering bestaat in veel gevallen uit twee losse producten uit ons gamma, namelijk een terrasoverkapping en een veranda zonwering

In deze blog bespreken we hoe u de juiste terrasoverkapping combineert met bijpassende zonwering. 

Vraag hier alvast een afspraak aan voor uitleg of vrijblijvende offerte voor overkappingen of veranda zonwering

Overkapping met dak in polycarbonaat 

In vergelijking met overkappingen met een glazen daken, laten terrasoverkappingen met vulling in polycarbonaat doorgaans minder licht van de zon binnen. Dit is de meest budgetvriendelijke en efficiënte oplossing. 

Een nadeel van terrasoverkappingen met een dak uit polycarbonaat is dat dit type dak minder licht doorlaat dan glas. Hierdoor maak je de kamer ook donkerder. Daarnaast heeft het glas een luxe uitstraling en kunt u het zicht naar buiten perfect behouden. 

Overkapping met dak in glas 

Bij het kiezen van een overkapping met glazen dak, dan zult u vlugger geneigd zijn om bij uw terrasoverkapping ook zonwering te laten plaatsen. Natuurlijk zal bij warm weer, als u geen zonwering hebt, de temperatuur onder het dak enorm oplopen. Daarom kan een goede overkapping het comfort van outdoor living aanzienlijk verhogen. 

Overkapping met zonwering in één

De rol van veranda zonweringen die worden gebruikt om terrassen te bedekken, staat buiten kijf. De veranda zonwering V642-Tumba is echter een uitzondering. Dit nieuwe type zonwering kan je bovenop de bestaande terrasoverkapping plaatsen, maar u kunt hem evengoed op palen gebruiken. 

Deze luxe zonwering met fantastisch uiterlijk, voorzien we van een systeem van drainage als ook een waterdicht doek, waardoor u bijgevolg altijd droog zal blijven, ook tijdens intense regen. Dankzij het speciaal sluit systeem kunnen we de stof altijd strak houden. De balk met verlichting, die trouwens ingebouwd is, maakt het geheel af en zo bekomt u bijgevolg een zeer mooie buitenzonwering. Zeer stijlvol, en bovendien voorzien van een prestigieuze 🔴Reddot label. Een mooie prijs die we in 2020 hebben gewonnen voor een ongelofelijk design. 

Terrasoverkapping met zonwering aan zijde bovenaan 

Wanneer u uw overkapping wil vervolledigen, dan zijn er heel wat verschillende opties.  

Zonwering bovenop de overkapping 

Als u zonwering installeert bovenop de overkapping, dan weert u zowel licht als ook de warmte vooraleer ze de terrasoverkapping bereiken. Dit zorgt ervoor dat we de warmte zeer effectief kunnen beheersen en de temperatuur onder de overkapping eveneens constant blijft. De bovenkant van de overkapping wordt aangedreven door een motor. 

Zonwering onder de overkapping 

Als u zonwering installeert onder de overkapping, dan kun je bijgevolg het doek zeer goed beschermd tegen invloeden van het weer. Op deze manier is er minder kans dat bijvoorbeeld vocht en vuil de stof van het doek kunnen aantasten. Hoewel de afvoer van de warmte iets minder is, zal het wel meteen een aangename sfeer creëren op uw terras met de juiste kleur en of patroon. 

Vraag hier alvast een afspraak aan voor uitleg of vrijblijvende offerte voor overkappingen of veranda zonwering!
Onze realisaties bekijken? Volg ons nu ook op Facebook!

Vorig bericht Volgend bericht