Skip to main content

Met een overkapping of terrasoverkapping kunt u het hele jaar door meer tijd buiten doorbrengen. In de lente, zomer, herfst en zelfs ook in de winter. De meeste overkappingen plaatsen we achteraan aan de gevel van de woning, zodat u bij het uitstappen van uw woning kunt genieten van uw overdekte terras. Terrasoverkappingen zorgen voor meer luxe en comfort, en met overkappingen brengen we uw outdoor living gevoel naar een volgend niveau. 

Vraag hier een afspraak aan voor uitleg of vrijblijvende offerte voor een terrasoverkapping

Een overkapping maakt het leven comfortabeler 

Een overkapping maakt uw leven meestal aangenamer. U creëert niet alleen meer ruimte voor jezelf, maar doordat u vaker buiten zit, kunt ook uw gezondheid bevorderen. Wetenschappelijk onderzoek toont trouwens aan dat u in het voorjaar meer energie kunt halen uit buitenlucht en het licht van de zon.

Daarnaast biedt de terrasoverkapping ook bescherming tegen zowel zon, regen als de wind, en dat gedurende elk seizoen. Het verschil tussen binnen en buiten zitten wordt op die manier steeds kleiner. Zit u meer op het terras, dan voelt u zich bijgevolg sterker en minder gestrest. Om een paar voorbeelden te noemen om de meerwaarde van een overkapping te illustreren: bijvoorbeeld een heerlijke barbecue tijdens de winter of gezellig samen buiten ontbijten met het gezin in het weekend. 

Kies voor een stijlvolle overkapping 

Gelukkig zijn er veel opties en heeft u verschillende stijlen bij overkappingen. Welke stijlvolle plaats om te schuilen u kiest, hangt eveneens af van uw persoonlijke voorkeuren. Ook qua stijl moet de terrasoverkapping passen bij de stijl van uw huis. Bij Verano kunt u kiezen uit volgende overkappingen

Wilt u weten hoe deze terrasoverkappingen eruitzien? Vraag dan een afspraak aan voor een bezoek in de showroom. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met Zonbreker als professionele om de terrasoverkapping te zien en te voelen. Naast de vele standaard kleuren kunt u ook ieder gewenst kleur kiezen. 

Daktypes voor overkappingen 

Er zijn twee soorten dakbedekkingen, de ene is een terrasoverkapping met een glazen dak en de andere is een polycarbonaat dak. 

Overkapping met polycarbonaat dak 

Polycarbonaat is veilig voor brand en bovendien erg sterk. Dit soort daken zijn bijna onverwoestbaar en kunnen u trouwens ook goed beschermen tegen schadelijke ultraviolette straling. De dikte van onze dakplaat is 16 mm. De boven- en onderkant van het de dakplaat zijn extra bedekt met tape, zodat de holle ruimte beschermd kan worden tegen stof en vocht. 

Naast een dak in transparant polycarbonaat kan het type dak van deze overkapping ook in opaal worden gemaakt, waardoor deze slechts 40% van het licht doorlaat. 

Polycarbonaat bestendig tegen het licht van de zon is ook een optie. Dit laatste type dak is bestendig tegen de hitte en deze panelen voorkomen ultraviolette straling aan beide zijden. 

Overkapping met glazen dak 

Het glazen dak bij een overkapping is transparant. Het licht van de zon en van de dag verspreiden zich op een prettige manier en u kunt zien wat er buiten gebeurt. Er zijn twee soorten glas voor dit type dak, één is gelaagd veiligheidsglas met een dikte van 4 mm, de twee lagen zijn folielagen die de glaspanelen bij elkaar houden, en de andere is een dikkere versie van 55 mm. Beide glazen daken zijn leverbaar in transparant of melkwit. 

Vraag hier een afspraak aan voor uitleg of vrijblijvende offerte voor een terrasoverkapping

Vorig bericht Volgend bericht