Skip to main content

We maken de vergelijking tussen screens en rolluiken

  • Zonwerende screens zetten energieverslindende airco-systemen buiten spel en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. En ook rolluiken bieden thermische isolatie, ze weren niet alleen de felle zon, maar dragen sterk bij tot het vasthouden van de warmte.
  • De markt evolueert steeds verder naar nieuwe, duurzame oplossingen. Denk maar aan de aansturing van rolluiken en screens op zonne-energie. We durven dus wel stellen dat beide producten scoren op vlak van energieprestatie.
  • Evenzeer wat betreft het wooncomfortzijn beiden in het voordeel. Ze zijn eenvoudig in gebruik en bediening, kunnen de nodige privacy bieden en zorgen bovenal voor een aangenaam, comfortabel binnenklimaat.
  • Als het echter gaat om een gevoel van veiligheid, dan staan rolluiken op voorsprong. Door de vaste afsluiting van ramen en deuren kun je ongewenste bezoekers beter afschrikken. Daar kan externe doekzonwering weinig punten scoren.
  • Dit wordt dan weer mooi gecounterd met het behoud van doorkijk bij screens, het zicht naar buiten blijft bewaard.
  • Bovendien kiezen onze klanten vaak zonnescreens omwille van hun strakke design en de brede waaier aan uitvoeringsmogelijkheden. Al moet het gezegd dat rolluiken daar in de aanval gaan. Met een rolluikblad, geleiders en kast gepoedercoat in eenzelfde kleur bijvoorbeeld, of een esthetische integratie van de onderlat in de kast.

Besluit

Zo zie je maar, bij ieder nadeel heeft het ene product ook een voordeel ten opzichte van het andere en daarmee hebben we ons punt gescoord of ten minste duidelijk gemaakt: De keuze tussen rolluiken of screens is geheel subjectief of met de paplepel ingegeven. Net zoals je fan bent van een voetbalploeg omdat jouw vader dat is, of zoals je een voorkeur voor rolluiken hebt omdat die er vroeger thuis ook waren… En als je echt niet kan kiezen tussen 2 goede dingen, ga dan voor beide: verduisterende rolluiken voor de slaapkamers boven en zonwerende screens die het zicht naar buiten behouden op de benedenverdieping.

Onze realisaties bekijken? Volg ons nu ook op Facebook!

Vorig bericht Volgend bericht